lördag 23 februari 2008

Quickutz


Hurra! Quickutz har en ny sida på svenska! De samarbetar med Scraphouse of Scandinavia och visar bl a upp deras senaste nyheter, ger tips och idéer samt visar inspirationsalster. Länken dit: http://www.quickutz.se/ Jag köpte min QK-squeeze förra våren och har inte ångrat det! Tången är mycket användbar och jag har inget behov av att äga en Silhouette. Att använda tången känns mer som ett hantverk när man måste stansa ut varje figur för sig istället för att skriva ut på en dator. Har precis inhandlat mitt senaste QK-alfabet nämligen Diesel (se bilden)! Det är ett så fint och användbart alfabet!!! Övriga alfabet som jag kan rekommendera är Studio Classic och Biography.

torsdag 21 februari 2008

Julpysselalbum


Även om julen är ett avslutat kapitel för länge sedan tänkte jag visa ett minialbum där jag visar mitt julpyssel 2007. Delvis blir det ett julminne men också en pysselbok man kan bli inspirerad av vid flera tillfällen. Själva albumet är egentligen en receptbok jag beställde gratis från Guldfågel.

Årets julpyssel!


En julgran gjord av Basic Greys Figgy Pudding-papperet. Elsie Flannigan visade en liknande gran på sin sida.



Här är en bild på mina julkapsyler. Idéen fick jag från Ali Edwards hemsida.




Julpyssel 2008 närmar sig men först ska vi naturligtvis ha en härlig vår, en ljuvlig sommar och en mysig höst.





onsdag 20 februari 2008

Onsdagsshopping

Vem har sagt att man måste shoppa enbart på helgen? Jag köpte senaste Scrapbooks etc, en liten stämpeldyna i en härlig vårfärg och lite stickers-hjärtan i fina färger mitt i ett grått februaridis -en helt vanlig onsdag. Sånt piggar upp!

Senaste lettersizen


Scrappiz ordnar skissutmaningar varje vecka och jag deltog i förra veckans utmaning. Till min stora glädje visades min lettersize om Helene Schjerfbeck upp!

söndag 17 februari 2008

Vinterfoton i koloniträdgården






Nya alster


Kortet deltog i Pyssel.nets cybertävling på tema blomster.


Denna lettersize deltog i Swescrapbooks utmaning på tema rivet papper.










lördag 16 februari 2008

Shoppingfynd




Idag besökte jag Pyssloteket på Valhallavägen för första gången. Det är en liten, mysig affär med ett varierat sortiment för alla pysselälskare. Jag köpte cardstock i härliga färger. Det blir oftast i ganska mustiga färger eftersom pasteller är för ljusa i min smak.



Besökte även Panduro på Kungsgatan och där hittade jag äntligen en wellpapp-press! Har nämligen letat efter en sådan rätt länge efter att Scrappiz hade testat en liknande på sin sida. Det ska bli roligt att pröva den ikväll!

tisdag 12 februari 2008

Premiär!!!

Hurra!!! Jag har äntligen fixat en blogg! Här kommer jag att visa mina kreativa alster under året och mina största intressen nu just är scrapbooking och fotografering.

Pajdax!


Den här LO:n deltog i en av Swescrapbooks utmaningar. Utmaningen var att enbart använda en sax till att klippa ut figurer och bokstäver. Jag blev nöjd med resultatet!